Hello world, kitty, christmas, there, ect.

Tervehdys ja hyvää joulukuun alkua!

Verstaan uusien kotisivujen julkaisun myötä ajattelin kirjailla pienen blogipäivityksen, että olisi sivustolla jotain sisältöäkin.

Joulukin hiipii tulemaan kovaa kyytiä ja verstaan käyttöönotto etenee ihan mukavasti; työkaluhyllyä on ilmaantunut seinälle ja verstaalle kuulumatonta tavaraa on saatu kivasti sijoiteltua muualle.

Tänään muiden askareiden ohella olen kokeillut elektrolyyttistä ruosteenpoistoa ja koekaniiniksi on päätynyt vanha ruostunut sahanterä. Eilen illalla valmistelin muoviämpäriin harjateräksestä viisi elektrodia, jotka taivutin yläpäästä mutkalle ja johdotin yhteen. Aamulla täytin ämpärin lämpimällä vedellä (noin 20 litraa) ja lisäsin elektrolyytiksi pesusoodaa (natriumkarbonaatti). Ämpäri pihalle, koska elektrolyysissä vapautuu vetyä. Sahanterä puupalikkaan puristimella, akkulaturin miinus sahanterään ja plus elektrodeihin. Nyt ”soppa” on poreillut noin kaksi tuntia ja veden pinnalle on muodostunut ohut ruosteenruskea vaahtokerros. Teräkin on puhdistunut hieman, mutta ruostetta on vielä. Olkoon siellä toistaiseksi.

Kerron lopputuloksen seuraavassa päivityksessä, nyt täytyy ottaa työstä lämpö, kun paikallaan seisoskelu tietokoneen edessä 15-asteisessa verstaassa alkaa hytisytyttää.

Peace and love!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.